Skolan

Nu äe jag i skolan , och har rast men ska snart ha engelska igen . Ska skriva en saga . 
Senare idag har vi idrott och efter det så hämtar Sara och hennes mamma mig här utanför A6 då . Vi ska åka till Hööks och köpa träns till Sara ponny Julia . Men skriver mer när jag äe hemma hos Sara eller hemme hos mig sen .
 
thihihi , sötis Jummie <3

Dressyr pass

Nu äe jag hemma igen , har nyss ätit och tänkte kolla på en film snart , sen sova . Men ska bogga lite först .
 
Körlektionen gick bättre än vad jag trodde det skulle gå , men gjorde en miss , stannade inte för stopp .. ops . Men annars gick det bra . Nästa körlektion äe på måndag .
Sen när jag kom hem kollade jag på filmen Letters to Juliet , sen åkte jag till stallet . Fixade iordning en dressyrbana och sedan gav jag hästarna mat . Va jättetaggad att rida dressyr på Ganza idag , men det vände ganska fort , för hon va as stark så kunde knappast få ihop henne , va riktigt jobbigt , men till slut fick jag henne att gå i fin form och lyssnade skit bra på ökade traven . Galoppen i vänstervarvet va hon super fin , men i höger orkade hon inte så då saktade hon bara av eller så sprang hon iväg för mig och drog tag i bettet , men det blev lite bättre i slutet . 
Imon fixar Hannah henne , för ska med Sara till Hööks och kolla på träns och lite sånt . Sen på Lördag ska jag först till Sara och hjälpa henne med Julia , sen ska jag även rida dressyr på Ganza igen , se om hon fortfarande har energin men att hon inte äe så stark . 
 
Du har inte glömt att kolla på Min, Linas och Hannas serie va ? Ponny Akademin del 1 . Ta en titt vetja !
 

Ponny Akademin !

Jag har inte kunnat blogga idag , för har laddat upp en film på youtue som har tagit hela förmiddagen . Så nu äe den äntligen färdig !! 
Men dagen idag ser ut så att jag ska till körskolan om en timme , sen ska jag ut och rida Ganza i paddocken , ett riktigt dressyrpass . Bloggar mer sen 
 
Men nu kommer det som många har väntat på ... PONNY AKADEMIN 
  

Mycket att skriva

Ja , som rubriken säger , nu blev det myckt att skriva . Känns det som iaf . 
 
Idag gick jag 2 timmar tidigare från skolan för att hinna till trafikskolan och köra min första körlektion på moped . Va ganska nervö för hade lite problem senast när jag körde på Maddes moped för jättelänge sen , men det gick jättebra , så ska tillbaka dit imon och köra igen . 
Sen efter det så hämtade mamma mig och så åkte jag till stallet . Red ut i skogen på Ganza . Hon har vilat i två dagar nu så ville mjukstarta lite , så kör jag ett riktigt dressyrpass på banan imon , för att se att hon funkar och gör som jag vill . Alla hästarna har varit jättesega och trötta i några dagar nu , men vi tror att det äe vädret , och det hoppas jag . Ganza måste va pigg om det äe tävling snart . 
Men iaf , sen när jag kom hem då så satte jag mig vid datorn för att fixa till det sista på en serie som jag har några till har gjort , så nu äe den färdig , och förhoppningsvis kommer den upp ikväll , man lovar inget . Den kan komma upp imon på förmiddagen annars . 
 
Men nu har jag skit ont i huvudet , har suttit vid datorn för länge , bloggar senare om serien kommer ut , annars hörs vi imon .
 
thihi , så sööta ! <3 från vänster : Lovis , Lycka , Laleh och Lukas <3

Körskolan

Idag äe det första gången jag ska köra moped på körskolan , önska mig lycka till .

upps ...

Jättedåligt bloggat idag , har haft fullt upp , och nu har jag fixat en film hela kväll , i typ 3 timmar , men den komem ut imon ikväll hoppas jag , och imon ska jag övningsköra och även rida sen . Måste verkligen sova nu för äe helt slut , komemr bättre uppdatering imon , lovar .
 
längtar !!

Lång dag

Idag kommer det bli en as lång dag , först va i skolan nu , ska ha svenska snart , sen ska man dra till trafikskolan och ha en teori grej , sen blir det att sitta med en film jag håller på att klippa ihop . 
Så , idag kommer Ganza att få vila , om inte Karin eller Hannah rider henne . Imon rider jag nog henne , och om dom inte red henne idag så kör jag lite i skogen , sen på Torsdag blir det ett dressyrpass på banan . 
 
Hinner inte blogga mer nu , bloggar senare när jag kommer hem eller något .
 

Tåg

Skola då ..

Bäckafall

Blev lite sent bloggat än vad jag hade tänkt mig , kom nyss hem från Lina . Och vad vi har gjort får ni veta längre fram , det blir en överaskning . Men nu ska jag blogga om det jag skule blogga om idag . 
 
Bäcka fall äe det stallet som Ganza och Conny står i . Mitt imot stallet bor Karin och sen bor Hannah i ett hus brevid , det äe dom som äger hästarna . Stallet äe jättemysigt och ligger mellan Nässjö och Fredriksdal . Men det finns igentligen int så mycket och skriva om det , så här kommer lite bilder på stället .
 
 
här äe fina bilder på stall och hagarna , all naturbilder äe från en och samma stor hage !

Min

Denna äe min i slutet av veckan !

LEDIG !

Ja , då va det Måndag och då äe ledig , känns konsitg men as skönt . Men idag ser dagen ut så att jag och pappa ska åka till körksolan och fixa tid till körlektioner , och sedan ska vi åka och kolla på moped . Kommer inte ihåg vad det heter , men det äe bort mot Vetlanda . Sen ska jag bara va hemma resten av dagen , Ganza får vila idag . Sen blir det några dressyrpass i mitten av veckan . 
Kommer ett inlägg senare idag om stallet då ja .
 
hihihi , tok bild på Conny 

Foton

Blir lite sent bloggat nu , kom hem från stallet vid halv 7 , och efter det åt jag mat , och sen typ spelade spel med Eric och sen duschade jag , och nu har jag försökt att fixa bilder och sånt men fattar inte dessa program som jag har på enna datorn , massa adobe och sånt typ . Får nog vänta tills vi får lära oss det i skolan . 
Men idag red jag Ganza i skogen , barbacka . Hon va jätteduktigt , ökade fint i traven och gjorde fina fattningar . Så imon och på Tisdag får hon vila , sen måste jag rida igenmon henne i dressyr och se så hon fortfarande lyssnar och går där jag vill att hon ska gå . Sen longerade jag Conny , och han va bara dum och ville itne alls göra det jag ville . I högervarvet va han jättefin och sånt , men i vänster stannade han och snurrade runt och stegrade .. Han va verkligen på test humör och blev väldigt hingstig , men det va bara att hålla i linan och akta sig för bakbenen . 
 
Men här kommer lite bilder på hästarna i hagen , och imon så kommer det ett inlägg om stallet och sånt .
 
Conny
Conny
Conny <3
Julle
Julle 
Ganza
Ganza 
Ganza <3
Conny och Ganza

MacBook Pro

Nu ska jag byta om till ridkläder , för nu måste jag ta hand om lilla hästen . Kan inte sitta inne hela dagen och kolla på film , hahah . Men här kommer lite bilder på min MacBook Pro , eller aa , kommer ha den i 3 år nu . Fått den av skolan .
 
älskar den ! hahah

helg

Koom inte på vad jag ska ha som rubrik , så det får bli en tråkigt . Men nu har jag nyss vaknat och kollar på tv , det äe typ sånhär helg där dom visar en serie hela tiden nu i helgen då . Sen ska jag typ kolla lite vad jag har för program på min dator , kanske slänga ut några bilder eller någon film , får se . Ska även ut och rida ut skogen idag , hon va så duktig igår efter hoppningen så det blir lite lungt idag . Ska även ta lite kort på stallet och sånt , skulle gjort det igår , men glömde kameran . Så ikväll eller imon kommer det ett inlägg om stallet och sånt . 
 
Men nu skrev min mamma att det va frukost , så ska gå ner och äta lite . 
 
 
puss på fina Ganza efter en klubbhoppning

Hoppa Ganza

Nu äe jag helt slut , ont i benen och as trött . Har verkligen varit en lång dag . Först hade jag glömt att stänga av alarmet så det rignde idag vid 6 , as segt . Men somnade om , em vaknade ändå vid halv 8 , det va ännu segare .. Sen cykade jag till Sara , tog 10 min , och va där från klockan 1 till 6 . Sedan åkte jag ut till Ganza och skulle hoppa henne . Har bara hoppat enstaka hinder med henne , som ligger på 70 , 80 . Men nu tänkte jag hoppa lite gymnastik , så hoppade 4 hinder med ett galopp språng mellan hinderna . Det har hon aldrig hoppat förr , så va lite vinglig och tycke det va läskigt , men hon kom över det och va jätte duktig !! Hon äe bäst asså , bara längtar tills hennes föl , och längtar till Conny ska bli inriden . Men , ska tävla lite dressyr på Ganza innan fölet , så det äe att köra på nu i höst !
 
runt 7,5 meter äe det mellan hinrderna 
fina Ganza i sitt nya GM Aachenträns Artemis , bara älskar det ! <3
fina älskade Extravaganza <3

Nyss kommit hem , åka igen nu

Nu har jag kommit hem efter att ha varit hos Sara och hjälpt henne med sin ungponny Julia . Det gick jättebra för henne , hon äe verkligen ungponny asså , men det går att få bort . Det äe det här att hon inte vill gå fram för skänklen , inte fatta galpp och sånna saker . Men övar man bara på det varje dag så kommer hon bli jättefin . Hoppade jättefin gjorde hon verkligen , löshoppade henne och hon va jätteduktig , kommer verkigen bli något bra är hon äe utbildad och mer hanterad ordentligt . 
 
Nu ska jag själv åka ut till Ganza och hoppa henne , sedan kanske tömköra Conny eller något . Så nu ska jag åka , kommer blid på Ganza sen .
 
fina Conny !

Trött som f*n

skulle ju bloggat igår kväll , man har inte varit så trött på väldigt länge , så jag somnade utan att tvätta bort sminket och sånt . Så har nyss varit nere och tvättat bort sminket och det . Så nu sitter jag och Eric och jag å tittar på tv . 
Men idag ser dagen ut så att jag ska till en kompis och hjälpa henne med sin ung ponny , kommer kanske ett inlägg om vad hon gjorde och hur det gick , kanske lite övingar osv . Sedan ska jag ut och rida Ganza , hade tänkt att hoppa henne lite , för det tycke hon äe jättekul . Kommer komma lite bilder på stallet och sånt så skriver lite allämnt om stället Bäckafall . 
 
Här ser ni två bilder på Ganza , en i tidigt våras , och än nu . Kommer bättre före och efter bilder när jag har fixat över lite bilder på min nya dator . 
 
ganza i vintras/våras
ganza för två veckor sen

I hagen

Nu sitter jag i sängen och kolla på tv , hade väl tänkt att jag skulle duscha sen , annars gör jag nog det imon . Tänkte att jag kanske slänger ut en längra inlägg om något kul eller sånt senare idag , men nu börjar en film som jag ska kolla på , men först , ridpasset ;
 
Ganza gick ju ganska normalt hårt igår på banan , så tänkte att jag skulle göra något som hon tycker är kul , alltså rida ut i skogen . Men jag kan inte så jättemånga vägar , och de börjar bli lite tråkiga att rida de gammla vägarna , så då tänkte jag att jag skulle rida i den stora kohagen ( hästarna går även där ibland , och det gjorde dom idag ) . Där finns det en jättelång ridväg i hagen och sen fortsätte den efter hagen , men jag red bara i hagen , orkade inte hoppa av och massa för att öppna och stänga grinden . Men när jag började trava så hängde Julle och Conny med och travade jämte och massa , men det va helt lugnt då , men sen när jag började galoppera så blev dom typ galna och bockade och sprang som fan , så fick ta det lite lugnt så det inte skulle hända något . Så idag behövde jag ju inte fixa Conny , han blev bara svettig av att galoppera där efter mig och Ganza . Men om man ska tillbaka till Ganza nu då så va hon jättefin , ganska pigg men tror hon va det för att det va i hagen jag red i . Men väldigt fin i galoppen , kunde samla * henne och massa . Tillslut blev det race galopp och det älskar hon , så det tyckte hon va kul . Hon blev väligt svettig men de va as varmt när jag red , sen efter så började det regna , skumt väder ..
 
Sen åt vi pizza på Casablanca , va okej , men inte så jättegott . Men ja , nu har min film börjat så ska kolla på den nu . Får se om jag bloggar ett längra inlägg imon , kanske bara blir ett litet kort , vi får se . Men ett inlägg kommer senare .
 
Ganza hoppar 80 oxer i Norget hemma hos Lina

Går till stallet

Jaha , då äe jag påväg till stallet och pappa slutar vid 4 så och jag slutade vid 1 . Då va alternativen att antigen vänta tills pappa slutar eller ta bussen mot Malmbäck och den hoppa av vid vägen in till stallet och gå 2 km . Vad tror ni jag gjorde ? Jo jag tog bussen så nu äe går jag t stallet ..
Så somsagt idag blir det skogen för båda hästarna .

 

Schema

Nyss haft engelska i 1,5 timmar och har nu rast i 20 min . Så nu kan jag ju passa på att skriva lite om skolan och så som jag går på nu . 
 
Jag går då Samhäll Media på JB i Jönköping . Innan hette skolan John Bauer men nu heter den JB . Klassen heter SaMed12A . Eller aa min klass heter det , vi äe 3 klasser i en . Teknik , Media och Samhäll Media . 
Men lektionerna här på JB fungerar så att man har bara 2 lektioner om dagen , och dom äe 3 timmar långa . Men får lite bensträckare och senfår man en rast efter halva lektionen på 20 min . 
Så det äe så det fungerar här , ganska skönt ändå . Kommer vara ledig på Måndagar för att vi ska ha en lektion som börjar vi halv 1 men den lektionen kommer vi att ha på vårterminen så äe då ledig !! As gött . 
 
Men här kommer då en bild på mitt shcema .
 
 
gött schema asså 

Tillbaka i skolan

Ja , igår fick ni veta ganska mycket om hästarna . Kommer komma mer om allt annat sen med , men som sagt , nu äe jag i skolan och kan inte skriva så jättemycket , för ska snart ha engelska . 
Åkt med typ fel tåg innan idag , skulle åkt men ett tåg som gick 06.56 men gick på tåget som gick 06.49 . men det gjorde inte så mycket , bara 7 min tidigare . 
 
Dagen idag ser ut så att nu ska jag ha engekska , sen ska vi ha teori på idrotten . Sedan blir det buss och tåg hem för att sedan åka ut till stallet . Ska rid ut på Ganza i skogen , och går nog ut och går med Conny , för han blev som sagt väldigt svettig igår . 
 
har typ inga bilder på datorn , så får bli en gammal bild 

En dag i stallet

Nu sitter jag i sängen och tittar på tv och ska strax gå ner och äta lite . Har yss kommit hem eftet att ha varit i stallet och fixat två hästar . Men nu skriver jag lite allmänt och hästarna nu och vad jag har gjort med dom idag !
 
Extravaganza ; Hon kallas även för Ganza , blir för långt att säga Extravaganza hela tiden . Hon är ett brunt sto efter Carambo , 5 år gammal . Korsning mellan tinker halvblod , men ser ut som en lite större bygd halvblod . Blev inriden när hon va 3,5 år och jag började rida henne när hon va 4 år , och då kunde hon bara grunden . Skritt , trav och kunde lite galopp , men inte så bra på att fatta galopp , men som sagt , hon va ju bara 4 och nyss inriden . Red henne hela hösten då 2011 men sen till vintern började jag rida en annan häst så då vet jag inte vad ganza gjorde , tror hon vilade och gick lite smått . Men sen till vårn 2012 började jag rida henne igen och då va hon jättefin . När jag slutade rida henne 2011 så kund hon fatta ganska bra galopp och lite skänkelvikning och gick ganska stardigt på tyglen . Efter att jag hade ridit henne nu i våras så åkte jag iväg till sommaren , så då red ägaren henne lite , men inte mycket . Men nu till hösten ska vi starta dressyrtävlingar , LB:3 ska vi starta hade vi tänkt . Vår första tävling va i Söndags och det gick jättebra fast att vi inte fick jättebra resultat så äe jag jättenöjd , för hon va den tredje hästen som va 5 år , ganska colt att hon äe så fin för att bara vara 5 år . Så det äe jag som har utbildat henne från att inte ha kunnat något till at nu gå LB:3 , hemma går hon LA . 
Men om vi ska komma tilll vad jag gjorde idag med henne , red på banan och övade igenom dom sakerna som inte gick toppen på tävlingen , och det gjorde hon super idag , va perfekt i formen i galoppen , ökade jättefint i traven och va stardig hela tiden , och gjorde fina enkla byten i galopp ( men det äe inte med på programet ) . 
 
en bild på Ganza när vi red i ridhuset två veckor innan tävlingen i Tranås .
 
Ganza på tävlingen i Tranås <3
 
Conny D ; Han äe en mörkbrun hingst efter Chess , Cortez , 2,5 år gammal . Ett halvblod . Han äe påbörjad inrining , håller på att tömköra han , longera och hantera han . Vi ska troligtvis snart börja hänga på han och sedan sitta upp och se om det går att sitta på han , sedan får vi börja trava och sånt . När han går att sitta på i alla gångarter så får han vinter vila , så börjar vi till våran igen och rida in ordentligt . 
Men idag longerade jag han i paddocken och de senaste gångerna man har gjort det så har han varit jätteseg och vill inte fatta galopp och sånt , men idag va han jättepig och rolig att hålla på med , lite mer krut i han idag . Blev tillochmed svettig så han jobbade på bra idag . 
 
fina Conny efter ett pass <3
 
Men det va lite om Ganza och Conny , nu ska jag äta och och sedan gå och lägga mig , man måste ju gå upp tidigt när man ska till Jönköping ..

Blogga igen !!!

Om man kanske skulle börja bogga lite igen nu då . Får väl se hur mycket det blir denna gången , men kommer kunna blogga på tåget till skolan och sånt nu , blogga om tävlingarna med hästen och lite sånt . vill gärna komma igång med bloggen igen , så ska försöka komma igång . 
Men nu sitter jag i skolan och har rast , ska snart börja igen , vi ska igentligen ha matte men våran matte lärare äe inte här så vi har en lektion om Elits ( det äe som dexter ) 
Senare idag kommer jag att åka ut till stallet och ska ven till trafikskolan i Nässjö för att fixa kötlektioner .
 
Men kanske ska säga vilken skola jag går på och sånt . Nu går jag på ett gymnasium i Jönköping , jag går då på JB , hetter innan John Bauer . Jag har även fått en MacBook Pro så det äe den jag äe inne på nu . 
 
Har typ inga bilder på denna datorn än , så slänger ut en gammal bild på mig ! Kommer ut mer info och sånt om hästarna , det äe 2 st nu , mer om skolan och lite allmänt som ni har missat sen jag slutade blogga . 
 
 
bye bye ;*
RSS 2.0