vet inte längre

vet inte om jag ska blogga och så mer , kanske gör upp en ny blogg elle något liknande , där det bara kommer ut bilder . Asså när jag kanske gör något och även bilder som jag tar med kameran , på hästar och även massa annat . Men då kommer det kanske inte bli varje dag , om om det blir det blir det typ bara bilder och någon text om , som kanske säger att , nu äter jag pizza , eller något liknande . Vad tycker DU ?

Ganza idag i paddocken ! tack Lina för att du fotade !

Sara och Peppe

Sara rider Peppe över bommar !

Varit sjuk !

känner mig lite dåligt bara för att jag inte har bloggat sen igår . Men i Måndags började jag få utslag so kliade så sjukt mycket , men trodde det bara va bett från något djur Zorro hade med sig in , men det fösvann inte och blev bara mer och mer bett , så gick till skolsköterskan i Torsdags och fick veta vad det va , och det va inget kul att höra . Så mådde jättedåligt och va ledsen och vill inte göra något .. Fick inte åka till hästen för då blir det värre och fick bara va hemma typ och duscha och använda en salva .. Men det va inget farligt , men allt blev bajs . 
Jag klarade inte uppskrivningen i Torsdags för mådde så dåligt ..! Igår va det bättre , men det va inte över , Men jag klarade uppskrivningen då !! As gött ! 
Sen igår va Sara och jag i Jönköping hela dagen , för vi skulle se på Cockpit . Den va as bra ! (;


Men jag hade ju lektion för Sara i Tosdags , och det gick jättebra för henne och Peppe . Men vi kom fram till att han har gjort sitt i dressyren , så det blir mer rida över bommar och små hinder för att öva smidighet och lydnad . 
    Så först red hon på en volt runt mig för att få han att gå i form och få under bakbenen lite  , och ibland gick han super fint och fick jättefin hals och bakben . Så vi nöjde oss med det . 
   Då hade jag lagt fram 4 bommar med 1,25 meter mellan i början av raksträckan , och likadant i slutet av raksträckan . Det gjorde han jättebra , så då ska vi öka och minska steget . Vid de ena 4 bommarna ökade vi till 1,75 meter och på de andra minskade vi till 0,75 meter . Ökade gjorde han jättefint , va inga problem , men att miska va lite jobbigare , men han klarade det . Då körde hon allt i ett , först minska steget och sen öka steget sedan tvärtom . Fixade Sara och Peppe skit fint ! 
    Så nu ändrade vi ena sidan till ett litet hinder på 40 cm med en bom på var sin sida . Då skulle han galoppera över det och sen sakta av för att sedan trava över 4 bommar som va 1,25 meter mellan igen . Det va mycket svårare för han då han är lite rädd för bommar när det är flera och då han ska galoppera . Men han bara dummade sig till slutet , men de sista gångerna gjorde han det supperbra !
 

Peppe på översta bilderna , och sen ett litet föl ..

Hos Sara

Nu sitter jag hemma hos Sara , och ska snart ut till stallet . Ska ha lektion för Sara . Hoppas jag kommer ihåg att films !! Så Ganza får ju vila , gillar inte det för hon kommer även att få vila imon för ska till Lina , aja löser detOrion . 
 
Klarade inte uppskrivningen så ska göra om det imon igen . Måste klara det !!
 

Samhäll

Samhäll nu då , om demokrati .. Det kan jag lite , heheh . Men idag är det ju uppskrivning , och tror det kommer gå bra , hoppas det iaf . 
Sen Sara idag , men hinner inte blogga nu egentligen , så .. hörs sen .
 

Hatar appen !

Blogg appen har dampar som bara den idag , funkar inte alls ! får damp . Sen har jag kollar och fixat massa så har inte kunnat blogga , en kommer ut ett litet inlägg nu . 
Imon ska jag skriva upp och även ta kort då ju , så ska locka mitt hår , så hoppas att kortet blir bra , och att jag även klarar uppskrivningen ! 
 
Sen ska jag till Sara , så tar då mopeden om jag klarar uppskrivningen , ska ha lektion för henne . Makrarbete och öva lite skänkelvikningar blir det . Bommar som är upphöjda och lite sånt . Kommer inlägg om det imon . Ska kolla om Hannah eller Karin kan rida Ganza imon med , för det hinner jag nt ..
 
så blir håret imon , fast ännu bättre ! 

Emh , massa föreläsningar ..

Godnatt !

inget typ ..

asså har typ inget att blogga om , så kommer lite bilder . imon slutar man 12 !!
 



hahahaha , blev ego bilder .. 
 

Uppskrivning kvar !

klarade uppkörningen idag då , gött som fan ! nu äe det bara den skriftliga delen kvar , ska göra den på Torsdag , så hoppas jag klarar den ! För isåfall äe det bara att ut och köra ! 
 
Men idag har det varit ett helvete typ , har haft sån migrän så har inte kunnat vara i ett ljust rum och inte kunnat vara vid hög ljudnivå , men det äe bättre nu , skönt . Å idag får Ganza vila , hon får även vila imon med . Sen blir det träna inför tävlingen i Bodafors ! tagga ! 
 
Nu ska jag cilla och kolla tv , sen måste jag duscha . 
 
En av mina produkter som jag gjorde i skolan ..

Bilder från idag !

Ganza va underbar idag ! Red henne barbacka i skogen . Hon va så taggad så det va bara att släppa på tyglen så ökade hon och sträckte ut benen !! Duktiga polle ! Även att samla i traven gick super . Sen blev det lite galopp med i båda varven , först samlade jag henne och det lyssnade hon på , sen ökade jag och hon gick kvar i en stadig fin form , kändes as bra . Skrittade på en väg hem på kortta tyglar för att hon ska öva på att gå i samlad skritt . Det äe hon inte så jättebra på , heheh . Red då in i paddocken för skulle ta bort ala hinder sen i Lördags , men då va det ett hinder som låg på 50 cm , så hoppade det två gånger . Hon va jättefuktig och lyssnade då med . Har aldrig hoppat henne barbacka , men det va inga problem ! 
Släppte henne sen i paddocken för skulle ju ta in alla hinder , så här kommer lite bilder ! 
 

Ganza äe lös i paddocken <3 


Hästarna ska få mat 
såhär ser naglarna ut idag ! 

Bloglovin !

Följ min blogg med Bloglovin

bilder från igår !

Här kommer både lite bilder från stallet igår och en bild på min lillebror Eric med en mopedhjälm , hahahah . 
 
Men nu ska jag göra ett sluttest och sen göra klart en engelska uppgift , sen blir det ut till stallet och ta bort alla hinder på banan , sen rida ut på lilla Ganza !
 

eric på kalaset 


Hemma , åka snart igen .

Nu ska jag strax duscha för att sen åka till ``kalas´´. Min kusin fyller 20 år och sen åker han till Australien i ett år , så sista gången man träffar han på väldigt länge nu . Men idag gick det jättebra att rida Ganza ! förvånande bra faktiskt !
Red på en stor äng i en kohage med Sara och Peppe . Peppe va väldigt pigg så han sprang och hade kul , bockade och lite sånt , hahah . Men Ganza brydde sig inte om han , utan gick som jag ville , ökade traven , samlade och lite skänkelvikningar . Sååå fin va hon idag , så imon ska hon få ta det lugnt och gå i skogen . Så efter att hon gick så fint red vi till träde som har ramlat ner , så dom hoppade vi över och både Ganza och Peppe älskade det typ !! Till sista blev det race galopp , sedan trava av med sänkt huvudet så ryggen åker upp .
Måste ta bort alla hinder som står i paddocken sen med .. 
Lovade ju någon bild , och det kommer , men bilden ha Sara på sin mobil , så måste vänta tills hon skickar den till mig .
 
Men det äe lite saker som jag måste köpa , så här kommer det lite bilder !
 

Grönt schabrak och lindor
Rött schabrak och lindor


Brunt schabrak och lindor

Modig

Nu har jag nyss vaknat och ska kolla på modig med min pappa och lillebror . Sen ska jag göra mig iordning för att åka ut till stallet . Kommer komma lite bilder sen efter idag ! lovar .
 
Men jag mår bättre idag , inte ont i halsen men äe inte 100 , men mycket bättre ändå ! skönt .
 
Nu blir det film 

bättre , men inte helt 100

Jag mår bättre , men äe inte helt 100 , men hoppas jag äe det imon , måste rida Ganza . Och så kommer ju Sara imon med med Peppe ju , så måste bli bra !
 
Men nu kollar jag på körslaget och äter chips . Måste kanske va social sen med släkten , dom har nyss spelat pingis , men vill inte va med och så äe det så kallt . Men får se , börjar bli trött oxå .. 
 
Har typ inget mer att skriva , inte vad jag kommer på nu , så bjuder på fula bilder  HAHAHAH !
bjuder på dessa .. 

Hoppade Ganza idag !

Ganza va jätteduktig idag när vi hoppade , hon va lite osäker på studsen men hon gjorde det fint vissa gånger . Hoppade massa terräng hinder och det va läskigt tyckte hon , så vissa hinder hoppae vi inte . Men hoppade en 70 oxer , och det gjorde hon jättefint !
 
Men imon ska Sara ta med Peppe till Ganza , men Sara ska hoppa med Peppe , men jag ska rida lite dressyr , antingen med eller utan sadel . Får se . 
 
Men nu ska släkten på pappas sidan komma på kräftskiva , så ska stänga va datorn nu tror jag , men tror jag äe sjukt , mår så jävla dåligt , har ont i halsen och kan inte andas med näsan , och har sjukt ont i huvudet !! bläää , men aja , hoppas jag snart mår bättre .
 

Conny och Sara
Fiina Ganza ! <3

Hahahah


Nu ska jag och Sara snart åtka ut till Ganza och rida i paddocken lite , kanske hoppar några skutt . Men inga höjder kommer det inte bli , hon har ju ett litet föl i sin mage , så vill inte att det skahända något med det . 
Men Sara och jag lyckades inte dynga , hahahaha . Men nu när vi vaknade så kan jag typ int andas i ena näsan och as ont i halsen , men som tur va så ska mamma köpa halstabletter till mig .
Så ikväll blir det kräftskiva , men jag ska äta räckmacka ! mums . 
 
Men kommer lite filmer och sånt senare idag !
 
 

Har börjat bli så jävla trött ...

Igår va jag ju hos Sara och skulle hjälpa henne med Julia , men det gick inte så bra . Något bi inte behöver gå in på . Vill du veta tryck HÄR! Men nu sitter jag hos Sara igen och vi ska dygna , hahah , Sara kommer somna om jag känner henne rätt . Cola och filmer kommer det bli , även upp och hoppa så man vaknar till .. Sen imon så ska jag rida Ganza , blir lite dressyr för vill få henne så fin som hon va i Tisdags . På Söndag ska vi se om Sara kan ta med Peppe till Ganza , så rider vi lite i hagen och hoppar lite tänkte vi , det blir kul för Ganza . 
 
Men idag red jag Ganza i skogen , i typ 30 min . Jättefin va hon , ökade traven och samlade galoppen !!
 


 
 
HAHAHHAHAHAHAHAHAH

Breath of Life

Nu har jag Samhäll och vi pratar typ om samhällen förr och sånt . Och samtidgt lyssnar jag på soundtraket från Snow White and the Huntesman . En av låtarna heter Breath of Life , sjukt bra låt !
Sen på tåget idag fick jag stå upp hela tiden för det va as fullt , men stog jämte en snygg kille , så det va lugnt , hahah
 
Men idag ska jag åka ut t Sara och hjälpa henne att lasta Julia och sen ska hon rida i paddocken . Kommer kanske bilder senare , men nu måste jag ha samhäll igen . 
 
rekomenderar denna film !

Naglar

Här komemr en bild på när jag fixade franskmanikyr och sen kommer en bild på naglarna nu . 
 

fransk manikyr 
skrupat naglarna under varmt vatten

haft nagelolja och creme , sedan ljusrosa nagerlack 

guldglitter på topparna av naglarna !
 

Dålig uppdatering ..

Det har inte varit den bästa uppdateringen både idag och igår . Men igår tränade jag ju dressyr för en som heter Nina , och det gick sjukt bra . 
Ganza gick 3 till 4 steg i riktig ökad trav , frambenen flög fram och bakbenen drog hon in under magen ! As härligt . Sen även i galoppen så satte hon sig ner några steg och verkligen samlade och gick med bena under magen , så den korsningshästen kan verkligen !!! Så sjukt fin och så kul !! 
Så efter träningen va jag sjukt trött och när jag kom hem somnade jag , orkade inget .. 
 
När jag kom hem idag så kollade jag på Snow White and the Huntsman , verkligen as bra film ! ( tycker jag ) Så nu hade jag tänkt att duscha och ska måla om mina naglar . Kom på nu att jag la aldrig ut en franskmanikyr , så kommer nog ut en bild på det och sen även en bild på hur naglarna kommer se ut sen efter att jag har duscha . Ska testa en ny sak som jag inte har gjort innan , så det kommer förhoppningsvis upp en bild .
 
vi tog kort i fotostudion idag , här äe en av bilderna 

Mår inte bra ...

asså fick as ont in magen för en stund sen , och trodde det va för att jag inte hade ätit , men nu har jag ätit och jag har även så jävla ont i magen så det känns som att jag kommer dö ,  näe men asså skit ont gör det ! Hoppas det går över snart , för ska snart ha svenska , men kommer sluta vid 3 , as gött ! 
Jo , sen kommer vi få veta vilka som får busskort idag , och jag hoppas jag får det , annars kommer jag inte kunna komma till skolan ..
 
Men idag ska jag ju då träna , dressyrtäing kommer det få bli på Lilla Ganza . Hoppas jag mår bättre då , för det äe inte kul att rida när man mår dåligt . 
 

åå vad fin hon äee !!

Till skolan nu !

seg dag

idag va jag ju på körskolan , och det gick jättebra , så imon ska vi beställa mopeden , vill ha den ny !! Men iaf , sen åkte jag ut till Ganza och red lite i skogen barbacka . Hittade en ny skogsväg som va jättebra , så den måste jag rida mer . Men hon va jättefin och gjorde bra halter . Så imon ska jag träna för en tränare , hoppas hon äe bra , blir antingen dressyr eller hoppning , men vll nog bara träna dressyr imon så tar vi hoppning en annan dag .
 
Sen helt spontant cyklade jag till Sara , hon skulle köpa en tröjja av mig , så då åkte jag till henne . Pratade med Sara en stund innan jag åkte hem , men nu sitter jag och målar naglarna . Fransk manikyr !! kommer bild på den sen .
 
Imon äe det skola igen och sen träning , så kommer kanske inte hinna blogga förns kvällen imon , men ska försöka hinna mer .
 

Ledig

Idag va det as skönt att få sova en dag til , för i Lördags sov ju Sara och jag i typ 2 timmar , men idag gick jag upp vid halv 10 , skönt . Så det jag har gjort idag det äe at jag ahr haft en körlektion , så nu ska jag bara vänta på att få en tid till upphörningen , sen äe det uppskrivning och sen har får jag köra ! Längtar !
Efter att vi har ätit ska jag ut till stallet och tänkte rida lite i skogen , för imon ska jag troligtvis hoppträna för en som hyr en liten studa bakom Karins hus . Det ska bli kul , och ska kanske vara med på en clear round hoppning i Bodafors på Lördag . 
 
Kommer kanske leka lite photo shop och kanske kommer det komma upp en ny header eller något .
 

Ny header

Nu har jag gjort två stycken nya headers , en till mig och en till min kompis Sara Ljung . Inte så avancerade men snygga ändå . Så det äe det jag har gjort hela dagen idag , hann inte ens rida hästen , men det äe nog skönt för henne att vila , ska hoppträna på tisdag så imon blir det skogen . 
 
Här får ni se dom två hederna jag gjorde . 
 
Min header 
Saras header
 
vil du ha en header av mig , hör av er här på bloggen , så pratar vi mer om det sen då

Bilder

Har varit jättedåligt på att blogga nu i två dagar sen , men jag och Sara har typ vändt på dygnet så har varit as trött och känns att jag inte har orkat blogga . Men ska bli bättre med det , nu sove jag som man ska , Hahahah . 
Men som sagt då ju , Sara och jag tog massa kort idag så ska ladda upp dom nu , men jag vet ine hur jag sak redigera vissa av bilerna , så blir bara dom som jag inte behöver redigera . 
 
Här äe lite bilder på Saras ponny Julia , en liten kompia av Ganza .




fina Julia , 6 år gammal men har haft föl som fyrå åring typ , så äe knappas riden och inte utbildad. Sara hoppade henne igår och hon va hur fin som helst , en dutkgi ponny äe vad hon äe . Denna hästen ägs av Sara Ljung , så kolla hennes blogg . 
http://ljungsara.blogg.se
 
Här kommer lite bilder på när jag rider Ganza igår , hon va underbar ! <3
 


älskar verkligen denna häst ! <3

Snart kommer det komma en header och lite sånna saker , så håll koll .

Film

Ni sitter jag och Sara och kollar på film . Julia va jätteduktig idag och vi har tagit massa bilder , dom lägger jag ut ikväll . Sedan ska vi åka t Ganza och Sara ska ta lite kort på henne när jag rider , så det kommer bilder på henne med ikväll .

Emh , ingen sömn ..

Igår blev det ingen bloggning , hann typ inte för vi gjorde så mycket annat . Men det vi gjorde igår va att när vi kom hem från Jönköping så satte vi vid datorn och sånt , och sen helt spontant så gick vi ut till hästarna och red ut i skogen . Va jättemysigt och gick jättebra . Efter det gick vi in och åt tacos och kollade på film , Flickan som lekte me elden hette en . Vi va as trötta efter filmen så vi täntke att vi skulle gå upp och sova , men vi satte oss vid datorn och spelade spel och kollade massa saker som va till salu och sånt . Sen tänkte vi att vi kunde kolla på en film på datorn så det gjorde vi , men sen vaknade jag av att filmen typ va slut och att båda jag och Sara hade somnat  . HAHAHAH klockan va då 4
 
Sen så vaknade jag vid 6 och har varit uppe sen dess , Sara väckte jag vid 8 typ . Och dagen idag ser ut så att vi ska fixa Julia lite och ta kort , sedan gå till paddocken och rida henne lite grund först , sedan om det går bra så hoppar vi henne lite . Kommer komma upp litee bilder och text om hur det gick för henne och Julia . 
 
Efter det sen ska jag ut till Ganza och rida henne lite , måste rida igenom henne i dressyr igen så att jag känner att hon gör det jag vill , hon gjorde inte det förra gången ju , då va hon as stark !!
 
sötis Lycka !
 
 
RSS 2.0